top of page

Miljövänlig tvätt


Ok, här måste jag dela med mig av mitt bästa tips först - sluta med sköljmedel! För det första är de flesta riktigt dåliga för miljön - men min erfarenhet är också att sköljmedel gör kläderna... typ äckliga. Jag märkte att framförallt svettiga kläder inte gick att få fräscha hur varmt jag än tvättade dem och läste mig till tipset att byta ut sköljmedel mot.... ättika! Ättika gör kläder, sängkläder och handdukar mjuka utan att det blir den där beläggningen som jag tycker sköljmedel ger - och utan att kapsla in dålig lukt och maskera den med en annan. Jag blandar 1/3 ättika med 2/3 kokt avsvalnat vatten och sedan tillsätter jag några droppar doftolja (detta är min favorit) - tvätten blir jättefräsch och jag kommer aldrig använda sköljmedel igen!


Och sedan tvättmedlet - vad ska man välja? Jordklok har många bra alternativ, för min del är någon form av tvättark det bästa - då slipper man både tunga behållare och plastförpackningar.


Och om du har möjlighet - häng ut tvätten att torka för bästa känsla (skippar man torktumlaren sparar man ju också på el!)!

コメント


bottom of page