top of page

Upptäck Sverige på ett hållbart sätt: Gröna hotell och boenden att njuta av


Planerar du en semester i Sverige och vill göra det på ett ansvarsfullt sätt? Här är några av de bästa hållbara hotellen och boendena från norr till söder vi rekommenderar.

  1. Treehotel, Harads Ett unikt hotell i Norrbotten som erbjuder en oförglömlig upplevelse mitt i skogen, där du kan övernatta i någon av deras spektakulära trädkojor. Treehotel har ett starkt fokus på hållbarhet och bygger sina kojor med miljövänliga material och energieffektiva lösningar.

  2. Stora Sjöfallet Mountain Lodge, Gällivare Här befinner du dig mitt i den magnifika Lappländska naturen på detta charmiga fjällhotell. Stora Sjöfallet Mountain Lodge arbetar aktivt med att minska sin klimatpåverkan och använder bland annat solenergi och lokalt producerad mat i sin verksamhet.

  3. Kolarbyn Ecolodge, Skinnskatteberg Kolarbyn Ecolodge, även kallad "Sveriges mest primitiva hotell", låter dig komma riktigt nära naturen i Bergslagen. Här bor du i små stugor byggda av naturmaterial och får uppleva en hållbar livsstil utan el och rinnande vatten. En verklig tillflyktsort för dig som vill koppla av och leva i harmoni med naturen.

  4. Sankt Jörgen Park, Göteborg Den här moderna hotell och spa-anläggningen i Göteborg är ett utmärkt val för dig som vill njuta av en hållbar stadssemester. Sankt Jörgen Park är miljöcertifierat enligt Svanen och erbjuder en rad gröna initiativ, som ekologisk mat, elbilsuttag och återvinning av regnvatten.

  5. Salt & Sill, Klädesholmen Salt & Sill är ett charmigt hotell som ligger på en liten ö i Bohuslän. Hotellet har en tydlig miljöprofil och är Svanenmärkt, vilket innebär att de uppfyller höga krav på energieffektivitet, kemikalieanvändning och avfallshantering. Dessutom kan du njuta av deras utsökta och hållbara meny med fokus på lokala råvaror och fisk.

Här är alltså fem fantastiska och hållbara boenden runt om i Sverige. Det finns så mycket att se och uppleva i Sverige, och det känns extra bra att göra det med gott samvete!

Taggar:

Comments


bottom of page