top of page

Cykling - det hållbara sättet att färdas på våren: Tips på säkra cykellås

Uppdaterat: 22 apr. 2023


Våren är på riktigt här nu och den perfekta tiden att ta fram cykeln och börja cykla igen. Cykling är ju också ett av de mest hållbara sätten att färdas på. Här är några skäl till varför du borde välja cykeln som ditt primära färdmedel under våren och sommaren.


  1. Cykling är det mest miljövänliga alternativet till bilar och kollektivtrafik. När du väljer cykeln istället för att köra bil eller åka buss, tåg eller spårvagn, minskar du din koldioxidutsläpp och bidrar till en renare och hälsosammare miljö.

  2. Du slipper betala för bensin, parkering eller kollektivtrafikkort när du väljer att cykla. Cykling kan hjälpa till att förbättra ditt hjärta och lungor, minska stress och öka din allmänna kondition.

  3. Dessutom är cykling ett snabbt och effektivt färdsätt i stadsmiljöer. Du slipper stå i trafikstockningar och behöver inte oroa dig för förseningar på grund av problem med kollektivtrafiken.

Det trista är bara att de är så sjukt stöldbegärliga, och i vår familjen har vi blivit av med ett antal cyklar under åren. Så för att slippa skaffa en ny cykel så kan du investera i ett riktigt bra cykellås. Det finns massor av olika cykellås att välja mellan och valet kan kännas överväldigande. Men här är några tips på olika modeller av cykellås som är både hållbara och säkra:  1. U-lås: U-lås är en av de mest populära modellerna av cykellås. De är vanligtvis gjorda av höghållfast stål och är svåra att klippa upp med bultsax eller kofot. Här är vårt snygga val från Amazon.

  2. Kättinglås: Kättinglås består av en kraftig kedja som är täckt av ett skyddande hölje. De är också gjorda av höghållfast stål och är svåra att klippa upp. Här är en variant från Amazon.

  3. Kabellås: Kabellås består av en kabel som kan svepas runt cykeln och fästas vid en fast punkt. De är vanligtvis lättare och billigare än U-lås och kättinglås, men är också mindre säkra. Du kan inte gå fel med denna från Amazon.


Oavsett vilket cykellås du väljer, se till att använda det på rätt sätt och låsa cykeln till en fast punkt. Ta hand om din cykel och njut av våren på ett hållbart och hälsosamt sätt!


Comments


bottom of page