top of page

Mors dag: Tips för en grön och kärleksfull dag


Mors dag är en perfekt anledning att visa hur mycket vi uppskattar våra mammor och allt de har gjort för oss. Samtidigt kan vi tänka på hur vi kan visa vår kärlek på ett ansvarsfullt och miljövänligt sätt. Följande tips och idéer hjälper dig att fira mors dag på ett mer hållbart sätt, där både din mamma och vår gemensamma planet står i centrum.

Ekologiska blommor

En klassisk present till mors dag är en vacker bukett blommor. Välj ekologiska blommor som är odlade utan bekämpningsmedel och kemikalier. Du kan även leta efter lokalt odlade blommor för att minska transportavståndet och stödja din lokala ekonomi.

Återanvändbara produkter

Ge din mamma en hållbar present som hon kan använda om och om igen. Det kan vara en snygg återanvändbar vattenflaska, en tygkasse för shopping eller en fin matlåda i rostfritt stål. Dessa presenter är både praktiska och miljövänliga.


Ekologiskt spa

Unna din mamma en avkopplande dag på ett ekologiskt spa. Många spa-anläggningar fokuserar på hållbarhet och använder ekologiska produkter, vilket gör upplevelsen både lyxig och miljövänlig. Här är några av våra favoriter:

  • Yasuragi: I Nacka, strax utanför Stockholm ligger detta japanskt-inspirerade spa känt för sin hållbarhet och miljömedvetenhet. De erbjuder ekologiska behandlingar och använder miljövänliga produkter.

  • Sturebadet Marina Tower: Även detta spa hittar du i Nacka. Där får du ekologiska behandlingar och produkter som är skonsamma både för kroppen och miljön. Det är certifierat av Green Key och engagerade i att minska sin miljöpåverkan.

Ekologiska och fairtrade-råvaror

Om du planerar att laga en speciell middag för din mamma på mors dag, använd ekologiska och fairtrade-råvaror. Det visar att du bryr dig om både hennes hälsa och miljöns välbefinnande.

Veganska alternativ

Ett annat sätt att göra din morsdagsmiddag mer hållbar är att välja veganska alternativ. Minska mängden animaliska produkter i din meny och experimentera med spännande veganska rätter för att göra måltiden både god och miljövänlig.

Köp från miljövänliga företag

Om du köper en present, välj att stödja företag som har en tydlig miljöpolicy och fokuserar på hållbarhet. Då visar du både din mamma och företaget att du bryr dig om deras miljöansvar.

Använd återvunnen förpackning

När du ger din mamma hennes present, använd återanvändbara eller återvunna förpackningar. Det minskar avfallet och skapar en mer hållbar överraskning.


Dekorera med naturliga material

Om du planerar en morsdagsfest, använd naturliga och återvinningsbara material för dekorationer, som blommor, löv och grenar - så skapar du en vacker och miljövänlig atmosfär. Att fira mors dag med fokus på sustainability är både enkelt och meningsfullt. Välj ekologiska och miljövänliga alternativ så visar du din mamma att du bryr dig om hennes välbefinnande och planetens framtid. Följ dessa tips och idéer för att göra mors dag till en dag fylld med kärlek och hållbarhet.

Comentarios


bottom of page